Nye indlæg

Velkommen til min blog...! Jeg vil her opdatere om ting, jeg finder interessante og ting der sker i mit liv, især omkring min store passion, løb.

Året er ved at løbe ud...

24-12-2012 11:21

Og det er tid til at se tilbage. Hvordan er året forløbet ? Er ønsker og forventninger blevet opfyldt ?

Jeg må i begge tilfælde sige Ja . Der er sket en del på løbefronten hen over året, og det er på sin måde gået efter planen.

Tidligt på året luftede jeg jo planen om at nå marathon-løb nr. 100 inden årets udgang. Det betød at jeg skulle have fordelt 24 løb ud over årets måneder. De 12 af løbene var en del af en såkaldt Marathon-cup og var dermed lidt fastlagt. De andre 12 skulle så vælges med omhu. Det sku være en blanding af både store og små løb.

Begge typer løb har hver sin charme,……..og også hver sin økonomi. Samtidig skulle strategien om at løbe nye steder tilgodeses bedst muligt. Og nogle løb er bare et must. Tænker her på Aabenraa Bjergmarathon.

To af de store løb var planlagt. Det var det ordinære Stockholm Marathon og så Jubilæumsmarathon i Stockholm. To store løb i samme by, men på to forskellige ruter.

Det første, det ordinære Stockholm Marathon først i juni havde jeg udset til at være årets løb m.h.t. at forsøge at sætte ny pr. Jeg havde faktisk målrettet trænet til nå dette mål. Men jeg måtte indse at jeg havde overset en faktor i træningen. Nemlig vejret på løbsdagen. Naturens luner tog røven på alt og alle omkring Stockholm. Det hele nærmest druknede i regn og kulde. Et historisk dårligt vejr ramte Stockholm, så løbeturen blev en ganske anden end forventet. Det var en hundekold og gennemvåd tur. Hvem havde drømt om bare +4 grader d. 2. juni ? Ikke jeg.

Det kostede noget energi og målet om at komme under 3:29 blev ikke nået. Endte på en tid der hed 3:43:40. hvilket heller ikke var ringe, omstændighederne taget i betragtning.

Tænkte så : nå ja. Der kommer jo en mulighed for revanche om halvanden måned. Det blev det dog ikke til ☺. Det var en ganske hårdere og krævende rute, der slet ikke lagde op til nye rekorder. Her var vejret dog med os. Dejligt sommervejr og et super arrangement der tiltrak rigtig mange danske løbekammerater. Så revanche alligevel, bare ikke på tiden. Måtte tage til takke med en ringe tid over timer.

Storby marathon er i min verden en ganske særlig størrelse. Det er simpelthen bare så fedt at stå i et sådant et stort startfelt. Det er svært at beskrive, men har man først prøvet, længes man efter det næste store løb. Endnu syv løb stod for døren. De var sådan set alle planlagt. På nær et. Hvor skulle jeg løbe nr. 99 ? Det måtte gerne være lidt noget særligt. Og gerne noget med godt vejr. Det sidste udelukker jo Danmark. Havde sådan set for længst valgt, men ikke tilmeldt mig.

Men nu skulle det være. Tilmeldte mig Valencia Marathon d. 18 november. Så var det bare at håbe på godt vejr . Tror min bøn blev hørt et sted deroppe. At rejse fra Danmark en formiddag i kedeligt mørkt novembervejr, og til at stå ud i Valencia, sen eftermiddag i lys og lige under 20 grader , er som at vinde i et lotteri.

Jeg havde virkelig glædet mig til dette storbysmarathon. Og for sat.. hvor blev alle forventninger dog indfriet. Og mere til! Det blev fem dage med det bedste vejr man kan tænke sig. At løbe i helt korte shorts og Danmarks-singlet var bare fantastisk .Et løb der helt oversteg hvad jeg havde turde håbe på. Fantastiske rammer at løbe i . Ganske enkelt storslået og aldeles anbefalelsesværdigt. Tillige med fik jeg en årets næstbedste tid med hjem. Men så afgjort også årets største marathonoplevelse. Den ligger helt klart på top 5 ud af de 101 løb til dato

Nu er der jo kun plads til fem løb i top 5.

Men jeg vil nu meget gerne også presse endnu et løb ind. Aabenraa Marathon 12.12.2012 – kl. 12:12:12.

Et løb i lokalt regi, men med deltagere fra hele landet. Ja, endog fra Tyskland. Et løb arrangeret af tre af Aabenraas marathonløbere, nemlig Bo Junker, Jesper Steffensen og jeg selv. Der var flere ting at markere med dette løb. Den særlige dato. …….en dato der samtidig var min fødselsdag, og en dato der var rammen om mit maratonløb nr. 100.

Kan ikke mindes hvornår jeg sidst har været så meget i focus. Det var et fantastisk set-up. Begivenheden tiltrak hele syv medier. Med artikler i både lokale og landsdækkende aviser, men størst nok TV-Syd der dækkede hele dagen , ud fra konceptet før, under og efter løbet. Det bliver til ti min fjernsyn kun om mig og mit løb den 12/12. Det er sku da stort.

Tænk at det nu er virkelighed. At være en dansker nr. 86 der indtræder i KLUB 100 MARATHON Danmark.

Alle der kender mig, vil sige, at det kan jeg godt være stolt over. Og det det er jeg ! Synes det ret sejt. Glæder mig til fremover til at løbe med ”rygmærke”

Slutteligt ender denne store dag med at blive foreviget i en storslået og smuk 38 siders bog. Udgivet og fremstillet af min sponsor gennem den seneste tid.

Runder året af med et par småløb i den billige ende og slutter af ved Hamborg sammen med en del danske og tyske bekendtskaber.

Tak til alle dem jeg har mødt undervejs. Jeg har nydt jeres selskab overalt…..i både med og modgang.

Ses derude næste år.


Kategori: December 2013

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

Mikael Lassen | 6200 Åbenrå - Danmark | Tlf.: 30514691